Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Βραβεύθηκε η Γ’ Γυμνασίου για τις επιδόσεις της στην … ανακύκλωση!

Στο Δημαρχείο και στην τελετή απονομής επάθλων για τη Μεγάλη Γιορτή Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης βρέθηκε την Τρίτη 14 Μαρτίου 2017 η Γ’ Γυμνασίου των Δωδωναίων Εκπαιδευτηρίων, μαζί με τα άλλα σχολικά τμήματα της πόλης μας που πρώτευσαν στον διαγωνισμό. 


Η τελετή οργανώθηκε από τον Δήμο Ιωαννιτών παρουσία του δημάρχου κ. Θωμά Μπέγκα κι άλλων τοπικών φορέων. Τα Ιωάννινα είναι η πόλη με τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε όλη την Ελλάδα, γι’ αυτό και βραβεύτηκαν 4 σχολικά τμήματα:
1ο : Το τμήμα Γ1 του 10ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, που πήρε και την 1η θέση πανελλαδικά, με έπαθλο ένα Tablet & Ταξίδι 4 ημερών στην Αράχωβα για κάθε μαθητή.
2ο : Το τμήμα Α4 του 1ου Γυμνασίου Ανατολής, με έπαθλο μία Action Camera για κάθε μαθητή.
3o : Η τάξη Γ Γυμνασίου από τα «Δωδωναία Εκπαιδευτήρια», με έπαθλο ένα MP3 για κάθε μαθητή.
4o : Το τμήμα Β1 του 9ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, με έπαθλο ένα MP3 για κάθε μαθητή.
        Η συμμετοχή των Δωδωναίων Εκπαιδευτηρίων εντάσσεται στο πλαίσιο της θεματικής της φετινής Περιβαλλοντικής Ομάδας, που είναι «Ο υπερκαταναλωτισμός και οι συνέπειές του στο περιβάλλον, στον άνθρωπο και στον πολιτισμό». Στον διαγωνισμό συμμετείχαν και τα άλλα τμήματα του Γυμνασίου, που ανακύκλωσαν συνολικά πάνω από 10.000 συσκευασίες. Χαρούμενοι κι απόλυτα ικανοποιημένοι δήλωσαν οι «δωδωνέοι» της Γ’ Γυμνασίου, όχι μόνο για την 3η θέση στο διαγωνισμό, αλλά και για την εμπειρία που αποκόμισαν:
Βασίλης Τσουτσοπλίδης: «Εκείνο που θα μας μείνει δεν είναι μόνο η ανακύκλωση, αλλά και η συνεργασία που αναπτύχθηκε μεταξύ μας. Όταν βγαίναμε και καθόμασταν με τις ώρες στα μηχανήματα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης, αυτό μας έκανε να δεθούμε περισσότερο σαν ομάδα και σαν τμήμα.»

Μαρκέλλα Μπουρνάκα: «Το ζητούμενο είναι να ανακυκλώνουμε με τους ίδιους ρυθμούς και  μετά το διαγωνισμό. Μακάρι όλοι οι μαθητές σε όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν σ’ αυτόν να έχουν λάβει αυτό το μήνυμα.»








Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


Υπεύθυνη Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Ομάδας:

Koυϊμτζή Κατερίνα, Φιλόλογος