Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Η «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» στα Ιωάννινα

       Τα Δωδωναία Εκπαιδευτήρια και τα Εκπαιδευτήρια Οικονόμου μετέτρεψαν την «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» σε μέρα γιορτής για το περιβάλλον. 


Από το πρωί του Σαββάτου, 19 Μαρτίου 2016, οι μαθητές των δύο Εκπαιδευτηρίων συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών Γρ. Σακκά και Μ. Αγγέλου, όπου με αφίσες και τραγούδι εξέφρασαν τις περιβαλλοντικές ανησυχίες τους και προσπάθησαν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο ως προς την αναγκαιότητα της προστασίας του περιβάλλοντος. Στη συνέχεια, τα παιδιά ενημέρωναν τους περαστικούς για την «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ», προσφέροντάς τους μάλιστα σπόρους λουλουδιών ως συμβολικό οικολογικό δωράκι. Το Σάββατο 8.30΄ το βράδυ, πλήθος Γιαννιωτών συγκεντρώθηκε στην κεντρική Πλατεία της πόλης, όπου οι μαθητές, υπό το φως των κεριών, με  αφίσες, εικαστικές δημιουργίες, με την ψήφο υπέρ της προστασίας του πλανήτη στο «Μονοπάτι της Γης», θεατρικά δρώμενα και  τραγούδια με οικολογικό περιεχόμενο μετέτρεψαν την «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» σε μια γιορτή αφιερωμένη στο περιβάλλον.
        Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά! Με τη διάθεση και τη ζωντάνια τους έστειλαν σε μικρούς και μεγάλους, πολίτες και πολιτικούς ένα δυνατό μήνυμα για την άμεση ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης σε όλους!
«Τη δύναμη έχεις, μη στέκεις σιωπηλός!

Ένα παιδί φωνάζει, γίνε ενεργός!»


































Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


Υπεύθυνη Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Ομάδας:

Koυϊμτζή Κατερίνα, Φιλόλογος